Masełka

środa, 30 października 2013

Idealne do świeżego, chrupiącego pieczywa. Najlepiej domowej roboty. Tak niewiele, a jaki efekt.


SKŁADNIKI:

  • masło ekstra
  • świeża bazylia


Wszystko w zależności ile chcemy zrobić masełka. Ja lubię przyszykować sobie dla siebie samej i na kolację czy śniadanie zjeść taką kromkę z pomidorkiem na przykład.
Masło musi być miękkie. Bazylię obmywamy, kroimy drobno. Mieszamy z masłem. Zostawić na 5-10 minut, by masełko przeszło bazylią :)

22:36, basinepichcenie , Masełka
Link Komentarze (6) »
Follow on Bloglovin


POLECAM
MÓJ NR 1
Camembert na fali
Camembert
MÓJ NR 2
Warkocz francuski
Warkocz francuski
MÓJ NR 3
Dietetyczne racuchy z kiwi Racuchy



NAPISZ DO MNIE:
basinepichcenie@blox.pl
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1374966_556196014452992_92401169_n.jpg



Używam



BIORĘ UDZIAŁ W AKCJACH:
Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne