niedziela, 24 marca 2013
W sobotę przeglądając tablicę na facebooku trafiłam na muffinki czekoladowe z budyniem śmietankowym. Aż ślinka pociekła. Łucja na hasło muffinki aż zapiszczała, tak więc dzisiaj nie było innej opcji jak zrobić razem te muffinki. Ale ze względu, że w domu nie miałam ani kakao, ani budyniu śmietankowego, zrobiliśmy muffiny w wersji biało-czarnej. Wyszły smaczne, choć czegoś mi brakowało. Nie wiem czy następnym razem nie dodałabym jakiegoś kwaśnego dżemu jeszcze do tego, albo lukru mocno cytrynowego. Tak czy siak wyszły bardzo dobre, nie za słodkie, w sam raz :) NADZIENIE:
Zrobić budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu (jedynie zamiast 500ml mleka dać 350)
-składniki suche:
-składniki mokre:
Do foremek muffinkowych (ja mam silikonowe pojedyńcze) wylewamy trochę ciasta, na to budyń i przykrywamy znowu ciastem. Nie dawać za pełno, bo ciasto najzwyczajniej wypłynie. Nie róbcie też muffinek w samych foremkach papierowych, bo się rozleją, zamiast wyrosnąć. |
Archiwum
Ostatnie wpisy
Zakładki:
Inspiracje kulinarne
![]() POLECAM MÓJ NR 1 Camembert na fali MÓJ NR 2 Warkocz francuski MÓJ NR 3 Dietetyczne racuchy z kiwi NAPISZ DO MNIE: basinepichcenie@blox.pl ![]() ![]() BIORĘ UDZIAŁ W AKCJACH: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |