poniedziałek, 15 marca 2010

SKŁADNIKI:

  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • kostka masła lub margaryny
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat cytrynowy (1 łyżeczka)


Jaja ubić z cukrem. DO tego wcześniej zmieszna mąka z proszkiem do pieczenia, aromat cytrynowy i na koniec rozpuszczony tłuszcz, przestudzony.
Piec 50minut w 160 stopniach. W keksowej formie.



SKŁADNIKI POLEWA:

  • 1 cytryna
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 5dag roztopionego masła


Zetrzeć skórkę z cytryny, tylko żółtą część, nie trzeć tej białej. Wycisnąć sok. Wszystkie składniki wymieszać. Ponakłuwać gorące ciasto, zalać polewą :)

13:39, basinepichcenie , Ciasta
Link Komentarze (1) »
Follow on Bloglovin


POLECAM
MÓJ NR 1
Camembert na fali
Camembert
MÓJ NR 2
Warkocz francuski
Warkocz francuski
MÓJ NR 3
Dietetyczne racuchy z kiwi Racuchy



NAPISZ DO MNIE:
basinepichcenie@blox.pl
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1374966_556196014452992_92401169_n.jpg



Używam



BIORĘ UDZIAŁ W AKCJACH:
Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne