Blog > Komentarze do wpisu

Serek waniliowy stokroć lepszy niż Danio

Co tu dużo mówić, czy serek Danio to cokolwiek dobrego? Popatrzcie na etykiety wszystkich reklamowanych serków. Zwłaszcza tych dla dzieci? Jak w ogóle to można jeść, jak to można dać dzieciakom? Przecież zrobienie domowego serka, to naprawdę niewiele roboty. Ja przyszykowałam serek do ciasta drożdżowego, wpadły moje córki do kuchni i wyjadły wszystko, a nawet wylizały jeszcze miskę. Serka naturalnego miałam jeszcze spory zapas, więc...Zrobiłam wszystko raz jeszcze.


SKŁADNIKI:

  • 300g serka naturalnego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
  • 1/2 laski (20cm) wanilii
  • 1 łyżka cukru pudru


Laskę wanilii rozkrawamy na pół, wybieramy środek. Wszystkie wyżej wymienione składniki dobrze wymieszać. Wystarczy łyżką. I tyle roboty!
Smacznego!

W wersji może mniej zdrowej, ale od czasu do czasu... dla dzieci:

Fajny pomysł na przekąskę do pracy, czy do szkoły. Bez problemu można zabrać w pojemniczku, zamiast kupować gotowca

Śniadania do pracy/szkoły

niedziela, 03 listopada 2013, basinepichcenie

Polecane wpisy

Komentarze
2013/11/03 10:51:18
Niby żadna filozofia, a często się nie myśli o takich prostych rozwiązaniach:) U mnie dzieci też uwielbiają takie serki:)
-
2013/11/03 13:35:57
slicznie:)
-
2013/11/03 13:36:55
Uwielbian takie proste,łatwe rozwiązania o których czasem nawet się nie pomyśli :))
Najlepsze domowej produkcji :)))
-
2013/11/03 15:35:41
100 razy smaczniejszy, a ile zdrowszy!
-
2013/11/03 17:23:31
też wolę sama robić takie serki:)a mój synek nawet nie przepada za sławnymi danonkami.
-
Gość: , *.rev.cc.edu.pl
2013/11/03 17:48:38
Ja, młodemu też robię taki serek. Tylko zamiast cukru dodaje owoce :D
-
2013/11/03 19:05:16
Aciri:
Dokładnie, proste rozwiązanie, a ludzie z wygody coraz częściej idą tylko na gotowce, nawet o takowych nie pomyślą. Muszę sobie kupić mango, bo uwielbiam... I zrobić taki serek

Kozakowa:
To prawda, to co pisałam wyżej. Ze wiele osób też z wygody nawet o takich prostych rozwiązaniach nie pomyśli

Jula:
Oj to prawda... i wiemy co jemy

WIktorkowa:
Bo to wszystko zależy od rodziców, co dają dzieciom do jedzenia... choć czasem nie do końca się ma na to wpływ. Wiem coś o tym, dziadkowie to inna sprawa

Gość:
Owoce, albo miód, albo ksylitol... rozwiązań jest wiele :)
-
2013/11/04 09:24:26
Założę się, że Twój serek smakuje sto razy lepiej od kupnego :)
-
2013/11/04 10:34:28
Proste, a jakie zdrowe rozwiązanie! Idealne nie tylko dla dzieci, ale i dorosłych :)
-
2013/11/04 13:36:41
Już dawno nie jadłam danio, robię tak jak ty, naturalny+wanilia czy inne przyprawy:)
-
2013/11/04 13:43:09
świetny pomysł :) ja wiem co jest w serku danio, no ale uwielbiamy go i od czasu do czasu sobie na niego pozwalamy, ale zapisuję sobie przepis do wypróbowania i w najbliższym czasie na pewno wypróbuję!
-
2013/11/05 05:44:58
Tu-Tusia:
Nie wchodzę w zakład, bo ja rowniez jestem za tym... mój jest lepszy od kupnego.

Magda C:
Proste, smaczne, i smakuje tak jak mówisz nie tylko dzieciom

Zufik:
I bardzo dobrze... fajnie, że jest coraz więcej takich osób jak Ty...

Anetin:
Polecam wypróbować. Można tutaj we wszelaki sposób kombinować z dodatkami...
-
Gość: czesiag, *.gorzow.insant.pl
2013/11/13 18:40:30
A jaki serek naturalny kupujesz? w nich też niestety są konserwanty i chemia.Najlepiej byłoby zrobic samemu z mleka.Ja jogurty robię sama ,trzeba by było pomysleć o serku:):)pozdrawiam
-
2013/11/13 20:11:31
Kurcze nie pamiętam jakiej firmy ostatnio kupowałam, ale w składzie był ser twarogowy z mleka pełnego... wydaje mi się, że to dobry element składu. I chemii jako takiej w składzie nie widziałam. Czasem jednak kupuje zwykłe serki naturalne, moim zdaniem są i tak lepszą opcją niż serki kupne smakowe ;)
-
Gość: ola, *.szczecinek.vectranet.pl
2013/11/23 16:07:49
zawsze mam proble co to jest serek naturalny? czy taki jak almette śmietankowy? czy taki jak na sernik w wiaderku czy taki jak np bieluch?
-
2013/11/24 10:04:02
Olu ja wybieram albo w wiaderku, albo w dużej foremce, tak jakby duży serek homogenizowany, w takim dużym opakowaniu :)
-
2015/11/24 22:26:26
Mam podobne pytanie - co się kryje za "serek naturalny"? Ponieważ większość z nich to też "chemia" raczej przystąpię do tego zadania , używając twarogu. zmiksuję blenderę albo przepuszczę przez maszynkę do mięsa;-)

Dam znać co i jak;-)

Pozdrawiam;-)

<a href="www.mhtmstudio.com> weddingphotography</a>
Follow on Bloglovin


POLECAM
MÓJ NR 1
Camembert na fali
Camembert
MÓJ NR 2
Warkocz francuski
Warkocz francuski
MÓJ NR 3
Dietetyczne racuchy z kiwi Racuchy



NAPISZ DO MNIE:
basinepichcenie@blox.pl
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1374966_556196014452992_92401169_n.jpg



Używam



BIORĘ UDZIAŁ W AKCJACH:
Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne