Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z rukolą plus pierogi ruskie

Wieki mnie tutaj nie było, wieki nie pisałam... ale chcę być, będę starała się być. Nie wiem jak często, czy regularnie, ale obiecuję bywać. Nie zapominać o tym miejscu.

Surówka z rukolą:
1/5 główki sałaty pekińskiej
3 pomidory
4 paluszki surimi
5 mini mozarelli
30 liści rukoli
oliwa z oliwek, ocet winny, sól, pieprz gruboziarnisty świeżo zmielony

Sałatę drobno pokroić, pomidory na kawałki, surimi w paseczki, mozarelę na 4 części, porwać rukolę. Wszystko dobrze wymieszać, spsikać oliwą z oliwek, octem winnym, doprawić do smaku. Rewelacja!

Pierogi ruskie - inwencja twórcza męża.
Pierogi akurat kupne, więc tutaj niestety nie pochwalę się przepisem. Przyznam szczerze, że ruskie pierwszy raz w życiu jadłam, w moim rodzinnym domu mama nigdy takich nie robiła, a i w Naszym domu jeszcze jakoś do tej pory nie zawitały. I to był mój pierwszy raz - przyznać trzeba, że bardzo udany. Sekret tkwi w sosie do nich.

resztki pozostałych szynek, kiełbas
cebula czerwona
rukola
oliwa z oliwek, chili, przecier pomidorowy, kefir

Przesmażyć wędliny, dodać do tego pokrojoną cebulę i rukolę. Podlać wodą, poddusić chwilę, dodać przecieru, przyprawy, zabielić jogurtem naturalnym albo kefirem. Sosem polać pierogi. Mniam!

niedziela, 11 grudnia 2011, basinepichcenie

Polecane wpisy

Follow on Bloglovin


POLECAM
MÓJ NR 1
Camembert na fali
Camembert
MÓJ NR 2
Warkocz francuski
Warkocz francuski
MÓJ NR 3
Dietetyczne racuchy z kiwi Racuchy



NAPISZ DO MNIE:
basinepichcenie@blox.pl
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1374966_556196014452992_92401169_n.jpg



Używam



BIORĘ UDZIAŁ W AKCJACH:
Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne